Întâlnirea tinerilor din ATOR Costeşti cu grupul ATOR Paşcani

Viața parohiei Septembrie 24, 2014

Duminică 21 septembrie tinerii din grupul ATOR Costeşti au avut iniţiativa şi bucuria de a fi gazdele unui program de activităţi desfăşurate în curtea bisericii parohiale. Invitaţii de onoare au fost tinerii din grupul ATOR Paşcani, care au fost provocaţi să dezbată o temă inedită şi specifică grupurilor participante: „Bucurii şi ispite,  Cartier versus uliţă”.

Pentru început tinerii au participat la Sf. Liturghie şi au cântat împreună la strană. Au urmat apoi jocuri de cunoaştere şi programul de discuţii pe tema propusă. Tinerii au constatat că indiferent de mediul din care provin, sunt expuşi la numeroase ispite. Pentru a se feri de ele, au nevoie de acelaşi suport – al Bisericii, familiei şi prietenilor –acestea reprezentând totodată adevăratele bucurii atât pentru cei din mediul rural cât şi pentru cei de la oraş.

Momentele de relaxare au continuat cu un campionat de volei, lecţii de dans popular şi o plimbare la apus de soare pe uliţele satului, spre biserica de lemn  din sat, care este trecută pe lista monumentelor istorice.

Bilanţul  întâlnirii a fost pozitiv şi încurajator deoarece dincolo de activităţile fixate în program, considerăm că s-au împlinit cele mai importante obiective: formarea unor prietenii frumoase şi a unor principii sănătoase.